title
Dana
  • 20 jaar
  • Tweedejaars Bouwkunde
  • Tweedejaars Sint Jansbrug
  • Heeft festival Aangeschoten Wild georganiseerd

Ik ben bij Sint Jansbrug lid geworden door de grote diversiteit aan leden, voor iedereen is er wel een groepering, commissie of ondervereniging waar je bij kunt. Ook de gemengde jaarclubs die Sint Jansbrug, als enige vereniging in Delft heeft, spraken mij erg aan. Zelf zit ik in een gemengde jaarclub, deze heeft een ruige, maar ook een lieve kant. Ik heb niet alleen gemengde borrels, ik zit ook bij Bruut: de vrouwengroepering die jasje-dasje borrelt. Bruut heeft geen brave borrels en het is fijn om te borrelen en feesten met andere vrouwen.

Bij de festivalcommissie Aangeschoten Wild heb ik afgelopen jaar mijn creativiteit kunnen uitten. Samen met acht anderen heb ik een festival voor duizend bezoekers georganiseerd. Hier was ik een jaar lang naast mijn studie mee bezig en heb ik veel geleerd op organisatorisch gebied. In de twee jaar dat ik nu lid ben heb ik gemerkt dat je op Sint Jansbrug  helemaal je eigen gang kan gaan. Wil je je even hard focussen op je studie of het wat rustiger aan doen? Dan wordt dat gesteund. En als je je daarna dan weer keihard wil inzetten voor de vereniging en lekker wil borrelen wordt je met open armen ontvangen. Dit is waarom ik Sint Jansbrug zo leuk vind.

Bram
  • 19 jaar
  • Eerstejaars Natuurkunde
  • Eerstejaars Sint Jansbrug
  • Heeft dit jaar EEFEE georganiseerd

Terwijl ik vorig jaar de OWee liep was ik de hele week erg veel te vinden op Sint Jansbrug, de feestjes waren er leuk en de leden spraken mij erg aan. Daarom heb ik toen besloten me in te schrijven bij Sint Jansbrug. De eerste dagen heb ik al gelijk veel nieuwe mensen ontmoet, waarvan een aantal later bij mij in de jaarclub zitten. Samen met mijn jaarclub ben ik bijna wekelijks op de borrelvloer te vinden en daarnaast doen we veel buiten de vereniging om. We zijn op jaarclubweekend geweest en gaan vaak met z’n allen naar de film. In mijn eerste jaar heb ik ook een commissie gedaan op Sint Jansbrug, samen met zeven anderen heb ik een feest georganiseerd voor de hele vereniging. Binnen deze commissie heb ik ook een hoop goede vrienden gemaakt met wie ik nog steeds af en toe afspreek. Daarnaast heb ik door Sint Jansbrug een kamer gevonden in Delft. Hier woon ik nu samen met vier andere Jansbruggers. Naast dat ik veel op Sint Jansbrug te vinden ben studeer ik Natuurkunde. Via de vereniging leen ik vaak boeken van tweedejaars om wat geld te besparen en ik volg de opfriscursussen die Sint Jansbrug aanbiedt. Ik heb nog steeds de ambitie om mijn propedeuse in één jaar te halen en denk dat dit prima te combineren is met Sint Jansbrug.

Esmee
  • 20 jaar
  • Tweedejaars Technische Natuurkunde
  • Eerstejaars Sint Jansbrug
  • Heeft dit jaar Ouderdag georganiseerd

In mijn eerste jaar kon ik helaas geen tijd vrijmaken voor de verenigingstijd die alle verenigingen hebben. In mijn eerste jaar heb ik me dan ook voornamelijk geconcentreerd op mijn studie, ik heb mijn propedeuse gehaald en vrienden gemaakt op mijn studie. Een aantal van deze vrienden waren lid bij Sint Jansbrug, waardoor ik erg veel verhalen over de vereniging hoorde. Ik ben een paar keer meegegaan met hen en was al snel overtuigd, ik word hier lid! Soms moet ik meer dingen plannen dan in mijn eerste jaar, maar omdat je bij Sint Jansbrug zelf kunt bepalen hoe vaak je aanwezig bent is het nog prima te combineren met studeren. Ik voel me nu helemaal thuis op Sint Jansbrug. Ik heb hier veel leuke mensen ontmoet en hechte vrienden gemaakt. Samen met mijn jaarclub heb ik mee gedaan aan de diesrally, ben ik op jaarclubweekend geweest en hebben we veel gezellige borrels. Maar naast deze borrels is er nog een hoop meer te doen op de vereniging. Afgelopen jaar heb ik de ouderdagcommissie gedaan. Dit is een weekend waarbij de ouders van alle eerstejaars langskomen op de vereniging. Met zeven anderen heb ik alle activiteiten op dit weekend georganiseerd, heel gaaf om dit allemaal neer te zetten!

Thomas
  • 21 jaar
  • Derdejaars Werktuigbouwkunde
  • Derdejaars Sint Jansbrug
  • Heeft  Activiteiten Commissie gedaan

Toen ik in mijn eerste jaar naar Delft kwam had ik geen idee wat ik ervan moest verwachten. Ik ben langs alle verenigingen geweest maar op Sint Jansbrug voelde ik me direct thuis voelde. Het was alsof ik er al jaren kwam ondanks dat het mijn eerste keer was dat ik het pand aan de Oude Delft was. Bij Sint Jansbrug maken de leden de vereniging in plaats van dat de vereniging de leden maakt. Het is een vereniging waarbij je gewoon lekker jezelf kan zijn.

Vanwege de non-corporale sfeer krijgen alle leden exact dezelfde kansen binnen de vereniging. Als jij laat zien dat jij iets wilt dan krijg je dit ook, ongeacht wat het is. Zo heb ik al meteen in mijn eerste jaar de kans gehad om een Oud En Nieuw feest te organiseren. Hierna heb ik een jaar de activiteiten commissie gedaan, waarbij je eerstejaars begeleid tijdens hun tijd op Sint Jansbrug. Nu zit ik bij bij de licht een geluid ploeg en ben ik deel van de acquisitiecommissie van de vereniging. Bij ieder van deze commissies was veel leren, veel vallen en weer opstaan maar vooral ontzettend veel fantastische mensen leren kennen die bij mij passen. Ik heb na drie jaar hier rondlopen geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Sander
  • 21 jaar
  • Eerstejaars Bouwkunde
  • Eerstejaars Sint Jansbrug
  • Is ook lid bij sportvereniging SRC Thor

Ik ben in Delft geboren en opgegroeid, daardoor kende ik de stad en enkele studentenverenigingen al. Ik heb voor Sint Jansbrug gekozen omdat ik de grote diversiteit aan leden erg leuk vond. Er zijn mensen die altijd in hun chille trui komen borrelen, maar ook mensen die jasje dasje borrelen. Naast dat ik bij Sint Jansbrug lid ben geworden wilde ik ook gaan sporten, daarom ben ik ook bij Thor gegaan. Hier train ik elke week en doe ik ook een commissie. Mijn jaarclub bij Sint Jansbrug is mijn vriendengroep geworden, samen doen we de kluscommissie van Sint Jansbrug. Af en toe zijn we een weekend op de vereniging om te helpen het monumentale pand te onderhouden. Sint Jansbrug betekent voor mij een extra stukje ontplooiing, daarnaast zijn er op Sint Jansbrug feesten die er niet op mijn sportvereniging zijn. Ik vind het leuk om veel te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen. Sint Jansbrug biedt op deze manier een erg goede aanvulling op mijn sportvereniging.