Femke
Toen ik vorig jaar de OWee liep, wist ik niet zeker wat me allemaal te wachten stond bij al die verenigingen. Ik was in eerste instantie ook helemaal niet van plan om me ergens in te schrijven. Een jaar later kan ik met zekerheid zeggen dat ik geen spijt heb van mijn keuze om dit wel te doen. Bij Sint Jansbrug heb ik een superleuk eerste studentenjaar gehad. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen, al tijdens de eerste paar dagen na de OWee. Het vormen van een jaarclub gaat daarom ook bijna vanzelf.
Bijna elke week borrel ik met mijn jaarclub in de sociƫteit, maar we zijn ook erg actief buiten de vereniging om. We zijn met zijn allen op wintersport en jaarclubweekend gegaan en we eten ook vaak met elkaar. Ook heb ik in mijn eerste jaar een commissie gedaan op Sint Jansbrug. Met acht eerstejaars hebben we de ouderdagen georganiseerd. Dit was een erg geslaagd weekend en het was ook leuk om aan alle ouders te laten zien wat hun kinderen doen naast hun studie.
Studeren is combineren wordt vaak gezegd. Er zijn veel eerstejaars die actief zijn op Sint Jansbrug en eveneens hun propedeuse halen. Dat is zeker geen onmogelijke taak, er worden ook studiesessies in het pand georganiseerd vlak voor de tentamens en veel mensen lenen boeken van studiegenoten. Ik heb veel goede vrienden gemaakt op Sint Jansbrug en ik had dit nooit willen missen.