Amsterdam Jazz Festival

Custom Field

Lorem ipsum dolor sit amet

Date

October 07, 2013

CATEGORY
ABOUT

Dat technische studenten niet creatief zijn en out-of-the-box kunnen denken is een mythe. Ze zijn er zelfs erg goed in, blijkt uit de cabaretondervereniging van Sint Jansbrug, Abracadabaret. Abracadabaret heeft een team podiumbeesten ter grote van 30 mannen en vrouwen van eerstejaars tot ervaren oudere spelers, wat ook voor een leuke kruisbestuiving bij het maken van optredens kan zorgen.

Tijdens je eerste jaar oefen je elke week samen met de ouderejaars die hun tips en tricks met je delen en heb je de kans om met twee zelfgeschreven voorstellingen op te treden. Deze voorstelling schrijf je samen met je jaargenoten onder leiding van de ouderejaars op een weekendje weg ergens in Nederland.

Alle Abra’ers krijgen elk jaar de kans om op te treden in een theater in Delft. Sint Jansbruggers, vrienden en familie zijn uitgenodigd om te kijken naar de zelfgeschreven liedjes, sketches en monologen. Deze voorstelling schrijft Abracadabaret met elkaar en wordt vaak geregisseerd door een ouderejaars. In het verleden hebben abra’ ers opgetreden voor publieken van meer dan 300 mensen en heeft er een team meegedaan aan het Gronings studenten cabaret festival.

We hebben ook leden die meer opbloeien in improvisatie. Naast de wekelijkse repetities krijgen ze de kans om tijdens een Theatersportwedstrijd een ander studententeam uit Nederland (bijvoorbeeld uit Eindhoven of uit Utrecht) te verslaan door in te spelen op de suggesties uit het publiek, net als bij de Lama’s/Alpaca’s.

Naast gezamenlijke uitjes naar theatervoorstellingen krijgt Abracadabaret regelmatig de kans om haar groeiende repertoire te laten zien tijdens de ouderdagen, Festival Aangeschoten Wild en tijdens de OWee.