/h1>

Regelmatig wordt de eetzaal omgebouwd tot de feestzaal. Met feestjes georganiseerd door onze eerstejaars, eindtentamen feestjes, lustrumweken, cantussen en feestjes samen met onze zusterverenigingen uit Leiden en Rotterdam, staat de agenda vol met dance tot Monique Smit. Doordat Sint Jansbrug behoort tot de grotere verenigingen kunnen we de beste feestjes neerzetten. Doordat Sint Jansbrug net klein genoeg is, is er een unieke sfeer op de dansvloer. De avond begint met je groepering in de sociëteit, maar al snel wordt de borrel verplaatst naar de dansvloer waar iedereen elkaar kent.

Als lid van Sint Jansbrug leer je al gauw hoe leuk het is om met een commissie activiteiten neer te zetten. Vanaf je eerste jaar kan je al een feest of diner organiseren en vorm je een hechte groep. Daarnaast kan je samen met mensen van de meest diverse groeperingen en jaarlagen de grootste activiteiten neerzetten als vakanties, festivals, lustra en (Benefiet)concerten. Behandelt jouw studie hoe je een begroting moet maken, hoe je illustrator gebruikt en hoe je een deal sluit met de grootste bedrijven? Op je studie leer je dingen uit je hoofd of oefen je net zo vaak totdat je het kan. Bij commissies leer je hoe vergaderingen werken, hoe je de vetste plannen uitvoert, de grootste problemen oplost en leer je wat echte beunsessies zijn. Daarnaast zijn er commissies waarbij je specifiek iets leert, zoals DJ zijn. Op Sint Jansbrug heb je heel veel kans dat je de commissies kan doen die jij leuk vind.

In het studentenleven staan borrels centraal. Bij SJB begin je met het vormen van een vriendengroep binnen je jaarlaag, een jaarclub. Dit wordt al snel je beste vrienden groep waarmee je elke dinsdag gaat borrelen, mee studeert en mee op vakanties gaat. Bij SJB borrelen meerdere jaarlagen met elkaar en leer je zo iedereen kennen. Vanaf je tweede jaar kan je bij gildes. Dit zijn groeperingen die bestaan uit meerdere jaarlagen. In tegenstelling tot de meeste verenigingen kan je hier individueel bij, waardoor je zelf kan kijken wat er bij je past.

Naast studie, borrels en feestjes kan sport niet vergeten worden. Met diverse sport onderverenigingen komt dat bij sint jansbrug helemaal goed. Van klimmen tot squash, van zeilen tot voetbal. Daarnaast gaan veel groeperingen samen sporten bij bijvoorbeeld de sportschool.

Een eigen bandje, uitgebreid koken of bier brouwen? Sint Jansbrug heeft genoeg onderverenigingen en commissies die geïnteresseerde mensen met elkaar verbinden. Elk jaar worden er weer unieke activiteiten georganiseerd, zoals proeverijen en leuke workshops. Er zijn jamsessies, optredens, cabaret voorstellingen, dinertjes, D&D avonden en noem maar op!

De wereld heeft veel te bieden en dat weten studenten maar al te goed. Sint Jansbrug organiseert daarom elk jaar een verschillende reizen. Ga bijvoorbeeld op zeilvakantie voor de wedstrijd of borrelbokaal, naar vergelegen landen voor cultuur of voor de zon en op wintersport voor het skiën of voor de aprèsski, Daarnaast maak je vrienden waarbij een huisje in Hengelo soms alles is wat je nodig hebt.

Naast alle feesten binnen Sint Jansbrug, pakken we het om de zoveel tijd wat grootser aan. Zo organiseren we elk jaar een groots festival met bands, cabaret, dans, lounge en lekker eten, waarbij de hele vereniging een steentje bijdraagt. Daarnaast moet je denken aan gala’s, lustra, rally’s en feesten bij zusterverenigingen. Een voorbeeld is het gala dat om het jaar op een externe feestlocatie plaatsvindt. De heren vragen hun date met een blauwe brief en zilveren letters en de date antwoord terug met een uitnodiging voor een theetje. Krijg je taart met slagroom? Dan zit je goed!

In Delft kan het moeilijk zijn een kamer te vinden. Sint Jansbrug heeft een paar ambassadeurs huizen waar exclusief SJB’er wonen. Daarnaast wonen er heel veel SJBers samen. Hierdoor is het erg makkelijk om aan een leuke kamer te komen. Doordat je samen met SJBers woont kan je naast huisavonden ook samen naar de borrel op SJB gaan!

Studeren is een belangrijk deel van de SJB cultuur. De studiebegeleiding commissie organiseert studiesessies waarbij een goede studieplek, snacks en lunch verzorgd wordt. Daarnaast worden de leden met dezelfde studie aan elkaar gekoppeld met een begeleider waardoor ze elkaar makkelijk kunnen helpen. Studeren is meer dan alleen leren over je eigen studie. Door het jaar heen worden cursussen aangeboden waarbij je nieuwe skills kan leren van andere studies zoals LateX, Adobe en Film Editing.