Veelgestelde vragen

Hieronder een lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je nog meer informatie? App gerust met Sterre op 06 83492169

Delft kent een veelzijdig en bruisend studentenleven door haar vele verschillende studentenverenigingen. Een bijzonder hoog percentage studenten in Delft is actief bij één van deze verenigingen. Door lid te worden bij een vereniging leer je in sneltreinvaart nieuwe mensen kennen. Niet voor niets wordt een studentenvereniging regelmatig een ‘sociale snelkookpan’ genoemd. Een vereniging geeft je bovendien vele mogelijkheden voor ontplooiing buiten het curriculum van je studie.

Sint Jansbrug is groot genoeg om een zeer breed scala aan mogelijkheden, activiteiten en commissies te bieden.  Met 750 leden zijn we nog wel klein genoeg om een gezellige sfeer te behouden waarbij iedereen elkaar kent. Door de grote diversiteit van de leden zijn er veel groeperingen met verschillende karakters. Sint Jansbrug combineert een rijke historie en tradities met een progressieve kijk op de wereld!

Binnen een korte tijd heb je een diverse en grote vriendengroep in Delft. Doordat leden bij Sint Jansbrug gelijkwaardig zijn leren jongere- en ouderejaars elkaar snel kennen. Dagelijks ontmoeten tal van Sint Jansbruggers elkaar; zowel op de vereniging als in de collegezalen en in de studentenhuizen. Studentenverenigingen bieden meer dan alleen veel gezelligheid: binnen onderverenigingen is er aandacht voor verschillende sporten, muziek en cultuur. Bij Sint Jansbrug ontplooit iedereen zich op zijn eigen manier; van commissie- en bestuurservaring tot voetbaltoernooien en jamsessies. 

Studie staat bij ons altijd op de eerste plaats. Een succesvol lid en ingenieur worden betekent studie, werk, ontplooiing en gezelligheid op een goede manier combineren. Tijdens het gehele eerste jaar worden er door de studiebegeleidingscommissie studiesessies en bijspijkeravonden georganiseerd. Op die avonden, maar ook rond de tentamenperiode, studeren grote en kleine groepen leden samen. De TU Delft geeft al meerdere jaren aan dat studenten die ergens lid zijn vaker hun BSA halen dan andere studenten.

Je kan je alleen tijdens de OWee (21 tot 25 augustus 12:00) inschrijven bij Sint Jansbrug. Dit kan bij de inschrijfbalie en marktkraampjes te vinden bij ons pand, de infomarkt, activiteitenmarkt en andere plekken in Delft. 

Gedurende de OWee (21 tot 25 augustus) kun je je inschrijven bij Sint Jansbrug. Na de OWee is er een kamp van vijf dagen waar met tal van activiteiten een sterke jaarband gecreëerd wordt. Daaropvolgend start de verenigingstijd van vijf weken welke is afgestemd op de verschillende studie-roosters. Op de twee a drie avonden in deze weken leren de aankomend eerstejaars Sint Jansbrug en haar leden kennen.

Je mag helemaal zelf beslissen hoeveel tijd je in de vereniging wilt steken. Dit kan zijn in de vorm van borrels met je jaarclub of later gilde, feesten of commissies. Als je het dus zelf drukker hebt met je studie kun je er gewoon voor kiezen om wat minder op de vereniging te komen. Bij ons is na de verenigingstijd niks verplicht, maar het is natuurlijk altijd leuker als je er zelf bij kan zijn.