Veelgestelde vragen

Hieronder een lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je nog meer informatie? App gerust met Nora op +31 06 10454883

Delft kent een veelzijdig en bruisend studentenleven door haar vele verschillende studentenverenigingen. Een bijzonder hoog percentage studenten in Delft is actief bij één van deze verenigingen. Delft biedt ook niet erg veel uitgaansmogelijkheden, een studentenvereniging biedt studenten daarom een goede plek voor een leuke studententijd. Door lid te worden bij een vereniging leer je in sneltreinvaart nieuwe mensen kennen. Niet voor niets wordt een studentenvereniging regelmatig een ‘sociale snelkookpan’ genoemd. Een vereniging geeft je bovendien vele mogelijkheden voor ontplooiing buiten het curriculum van je studie.

Sint Jansbrug is groot genoeg om een zeer breed scala aan mogelijkheden, activiteiten en commissies te bieden. Met ruim 650 leden zijn we nog wel klein genoeg om een gezellige sfeer te behouden waarbij iedereen elkaar kent. Door de grote diversiteit aan leden zijn er veel groeperingen met verschillende karakters. Sint Jansbrug combineert een rijke historie en tradities met een progressieve kijk op de wereld en vooral, veel gezelligheid!

Binnen een korte tijd heb je een diverse en grote vriendengroep in Delft. Doordat leden bij Sint Jansbrug gelijkwaardig zijn leren jongere- en ouderejaars elkaar snel kennen. Dagelijks ontmoeten vele Sint Jansbruggers elkaar; zowel op de vereniging als in de collegezalen en in de studentenhuizen. Onze vereniging biedt meer dan alleen veel gezelligheid: binnen onderverenigingen is er aandacht voor verschillende sporten, muziek en cultuur. Bij Sint Jansbrug ontplooit iedereen zich op zijn eigen manier; van commissie- en bestuurservaring tot voetbaltoernooien en jamsessies. 

Studie staat bij ons altijd op de eerste plaats. Een succesvol lid en ingenieur worden betekent studie, werk, ontplooiing en gezelligheid op een goede manier combineren. Tijdens het gehele eerste jaar worden er door de studiebegeleidingscommissie studiesessies en studiebegeleiding georganiseerd. Op die avonden, maar ook rond de tentamenperiode, studeren grote en kleine groepen leden samen. Rond de tentamenweken worden er ook geen activiteiten georganiseerd op SJB waardoor iedereen zich kan focussen op studeren. De TU Delft geeft al meerdere jaren aan dat studenten die ergens lid zijn vaker hun BSA halen dan andere studenten. Ook zijn er veel leden die Sint Jansbrug combineren met sport, meestal sporten ze dan bij een andere vereniging of een van de onderverenigingen van SJB. Ook kan je bij Sint Jansbrug mensen leren kennen waarmee je kan sporten. Kortom, je kan Sint Jansbrug zeker combineren met je studie of sport!

Je kan je alleen tijdens de OWee (13 t/m 17 augustus 17:00) inschrijven bij Sint Jansbrug. Dit kan bij de inschrijfbalie en marktkraampjes te vinden bij ons pand en de infomarkt. Mocht je er niet op locatie bij kunnen zijn dan kan je je online inschrijven via deze link: sintjansbrug.nl/inschrijven.

Ja, Sint Jansbrug heeft een KMT(kennismakingstijd) van 5 dagen, leden kijken positief terug op de KMT en de meeste hebben daar hun beste vrienden leren kennen. Dit is ook waarvoor de KMT is bedoeld: zo snel mogelijk jouw jaarlaag leren kennen. Na KMT kom je in de VT (verenigingstijd), deze is afgestemd op de verschillende studie-roosters. Tijdens deze tijd ben je een paar avonden per week op SJB en leer je de vereniging en zijn tradities over een aantal weken tijd kennen. Je komt meer in contact met de leden en vormt uiteindelijk je jaarclub in deze tijd.

Je mag helemaal zelf beslissen hoeveel tijd je in de vereniging wilt steken. Dit kan zijn in de vorm van borrels met je jaarclub of later gilde, feesten of commissies. Als je het dus zelf drukker hebt met je studie kun je er gewoon voor kiezen om wat minder op de vereniging te komen. Bij ons is na de verenigingstijd niks verplicht, maar het is natuurlijk altijd leuker als je er wel bij kan zijn.