Veelgestelde vragen

Hieronder een lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je nog meer informatie? App gerust met Lara op +31 06 10454883

Delft kent een veelzijdig en bruisend studentenleven door haar vele verschillende studentenverenigingen. Een bijzonder hoog percentage studenten in Delft is actief bij één van deze verenigingen. Delft biedt ook niet erg veel uitgaansmogelijkheden, een studentenvereniging biedt studenten daarom een goede plek voor een leuke studententijd. Door lid te worden bij een vereniging leer je in sneltreinvaart nieuwe mensen kennen. Niet voor niets wordt een studentenvereniging regelmatig een ‘sociale snelkookpan’ genoemd. Een vereniging geeft je bovendien vele mogelijkheden voor ontplooiing buiten het curriculum van je studie.

Sint Jansbrug is groot genoeg om een zeer breed scala aan mogelijkheden, activiteiten en commissies te bieden. Met ruim 650 leden zijn we nog wel klein genoeg om een gezellige sfeer te behouden waarbij iedereen elkaar kent. Door de grote diversiteit aan leden zijn er veel groeperingen met verschillende karakters. Sint Jansbrug combineert een rijke historie en tradities met een progressieve kijk op de wereld en vooral, veel gezelligheid!

Binnen een korte tijd heb je een diverse en grote vriendengroep in Delft. Doordat leden bij Sint Jansbrug gelijkwaardig zijn leren jongere- en ouderejaars elkaar snel kennen. Dagelijks ontmoeten vele Sint Jansbruggers elkaar; zowel op de vereniging als in de collegezalen en in de studentenhuizen. Onze vereniging biedt meer dan alleen veel gezelligheid: binnen onderverenigingen is er aandacht voor verschillende sporten, muziek en cultuur. Bij Sint Jansbrug ontplooit iedereen zich op zijn eigen manier; van commissie- en bestuurservaring tot voetbaltoernooien en jamsessies. 

Sint Jansbrug heeft relatief weinig verplichtingen. Aan het begin van je eerste jaar zijn er een paar verplichte dagen om lid te kunnen worden. Daarna kun je kun je naast de eerstejaars-keukendiensten die ongeveer één keer per maand zijn helemaal zelf kiezen wanneer je naar de vereniging komt. De meeste leden vinden het hier zo leuk dat ze wel meerdere keren per week in het pand te vinden zijn, maar als je meer tijd voor bijvoorbeeld je studie nodig hebt, zit je nergens aan vast!

Bij Sintjansbrug hebben we een verplichte kennismakingstijd van 4 dagen. In tegenstelling tot de ontgroeningen van sommige andere verenigingen ligt de focus hier meer op het leren kennen van je jaargenoten en het vormen van een hechte band met ze.

De KMT vind plaats van 24 tot en met 27 augustus dus houd het vrij in je agenda!

Ja. Een lid van Sint Jansbrug haalt gemiddeld binnen 1,1 jaar zijn propedeuse. Een succesvol lid en ingenieur worden betekent studie, werk, ontplooiing en gezelligheid op een goede manier combineren. Tijdens het gehele eerste jaar worden er door de studiebegeleidingscommissie studiesessies en studiebegeleiding georganiseerd. Op die avonden, maar ook rond de tentamenperiode, studeren grote en kleine groepen leden samen. Rond de tentamenweken worden er ook geen activiteiten georganiseerd op SJB waardoor iedereen zich kan focussen op studeren. De TU Delft geeft al meerdere jaren aan dat studenten die ergens lid zijn vaker hun BSA halen dan andere studenten. Ook zijn er veel leden die Sint Jansbrug combineren met sport, meestal sporten ze dan bij een andere vereniging of een van de onderverenigingen van SJB. Ook kan je bij Sint Jansbrug mensen leren kennen waarmee je kan sporten. Kortom, je kan Sint Jansbrug zeker combineren met je studie of sport!

Je kan je alleen tijdens de OWee (18 augustus tot 22 augustus 17:00) inschrijven bij Sint Jansbrug. Dit kan bij de inschrijfbalie te vinden bij ons pand en onze marktkraam op infomarkt.