Structuur
Bij onze vereniging voel je je altijd op je plek. Al in het eerste jaar vorm je een jaarclub. Dit is een groep vrienden uit hetzelfde jaar die je zelf uitzoekt. Een jaarclub kan bestaan uit alleen jongens, alleen meisjes of allebei, dat is maar net wat jij wilt. Sint Jansbrug is de enige vereniging waar gemengde jaarclubs gevormd worden. In je tweede jaar word je meegevraagd bij een gilde. Dit is een groep vrienden uit meerdere jaren die het leuk vindt wekelijks bij elkaar te komen om samen te eten en een drankje te doen. Daarnaast gaan ze een of twee keer per jaar op weekend en organiseren de meeste een kerstdiner en andere leuke activiteiten.

Het belangrijkste onderdeel van de vereniging bestaat uit alle commissies die iets organiseren, bouwen of ergens plannen voor maken. Veel leden vinden het leuk om bij een of meerdere commissies te gaan. Op deze manier beteken je niet alleen veel voor de vereniging, maar leer je ook heel veel nuttige dingen die later weer van pas kunnen komen!

Sint Jansbrug kent ook nog een hoop onderverenigingen. Dit zijn niet alleen maar sportverenigingen, er zijn ook onderverenigingen waarmee je bier kunt brouwen, toneel kunt spelen, koken en tabletop games mee kunt spelen.