Jules
Zoals bijna iedere student die in Delft gaat studeren begon mijn jaar met het lopen van de OWee, voor deze week had ik eigenlijk nog geen idee of ik bij een vereniging wilde. De OWee is daarin een bijzondere week, dit is namelijk je kans om overal een kijkje te nemen. Met mijn groepje kwam ik een avond bij Sint Jansbrug terecht. Wat me aansprak is de diversiteit binnen de vereniging, iedereen krijgt de kans zichzelf te zijn. Na een jaar zie ik dit nog steeds terug. In de sociëteit vind je jasjes en shirts naast, maar vooral met elkaar.
Bij Sint Jansbrug heb ik ontzettend veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik heb een ontzettend hechte jaarclub die zeker iedere dinsdag in de sociëteit te vinden is. Daarnaast doen we ook buiten de vereniging om een hoop samen. Zo hadden we laatst een weekend waarbij we met z’n allen naar een onbekende locatie gingen. Deze zomer nemen we de trein naar Berlijn, waar we een week op vakantie gaan. Ook hebben we als jaarclub onder andere de kans gehad een feest te organiseren waarbij we de hele eetzaal hebben omgetoverd tot een Oosterse nacht en hebben we een springkussen twee verdiepingen omhoog gesleept met het eerstejaarsfeest.
Daarnaast zal ik volgend jaar deel uitmaken van de AK, met zeven anderen zal ik een jaar lang gave activiteiten en feesten organiseren. Deze wil je zeker als sjaarsch niet missen, dit zijn de momenten om te genieten, maar vooral te integreren. Op deze manier leer je in een korte tijd veel mensen kennen, en maak je een hoop nieuwe vrienden, iets dat ik zeker niet had willen missen in mijn studententijd.