Melchior
Toen ik begon met studeren wist ik nog niet zeker of ik bij een studentenvereniging lid wilde worden. Ik besloot de OWee te lopen en ging bij zoveel mogelijk verenigingen kijken. Uiteindelijk kwam ik bij Sint Jansbrug terecht en ik voelde me er gelijk thuis. De borrelvloer, de mensen en de vereniging zelf spraken mij zo erg aan dat ik me gelijk had ingeschreven.
Nu ik een jaar lid ben heb ik zeker geen spijt van mijn keuze en geniet ik nog steeds intens van de vereniging. Ik heb een ontzettend gezellige jaarclub die wekelijks op de borrelvloer te vinden is en waarmee we regelmatig dingen samen doen. Zo organiseren we van alles op de vereniging. We hebben al meerdere feestjes mogen organiseren en ook hebben we de leden laten pijl en boog schieten in een van onze borrel ruimtes. Daarnaast doen we ook nog veel daarbuiten, zo zijn we dit jaar op jaarclub weekend geweest in Friesland en hebben we een week lang daar in een huisje gezeten. Ook gaan we deze zomer op vakantie naar het buitenland waarvan de locatie onbekend is voor het grootste gedeelte van de jaarclub.
Naast mijn jaarclub heb ik ook heel veel andere vrienden kunnen maken dankzij commissies, helpen van de vereniging of gewoon door te komen borrelen. Dit jaar heb ik samen met 5 anderen het Oud en Nieuw feest mogen organiseren op Sint Jansbrug. We mochten het hele pand aankleden zoals wij dat wilden en in elke ruimte was er iets te doen. Aankomend jaar zal ik de deel uitmaken van de Activiteiten Commissie. Het hele jaar lang zal ik nieuwe leden ondersteunen en helpen te integreren binnen de vereniging en zullen wij meerdere feesten en evenementen mogen organiseren.
Sint Jansbrug motiveert je om actief te zijn maar het is grotendeels niet verplichtend. Door deze mentaliteit heb ik genoeg tijd gehad om aan mijn studie te zitten op de momenten dat het nodig was en was ik toch erg gemotiveerd om zoveel mogelijk te doen.