Sociëteit

CATEGORY
Sociëteit
ABOUT

Sint Jansbrug is sinds 1955 gevestigd op de Oude Delft 52, en later kwam hier Oude Delft 50 bij. Rond 1600 waren deze twee panden de locatie van de brouwerij ‘In ’t Dubbele Cruys’. Dit stukje geschiedenis is nog duidelijk terug te zien in de sociëteit: de lage balken en de schuine vloer zijn overblijfsels van de tijd dat de biervaten hier werden opgeslagen en gebukt over de vloer naar de achterkant van de brouwerij werden gerold. Je zult dan ook merken dat Sint Jansbruggers er getraind in zijn om bij deze lage balken automatisch te bukken!

 

Tegenwoordig is de sociëteit vier dagen per week vanaf 17:00 open, en heeft zij geen vaste sluitingstijd. Je kunt hier heerlijk borrelen met jaarclub-, gilde- of commissiegenoten; een biertje of een glas fris kost je slechts €0,90! Externen kunnen altijd mee borrelen mits ze geïntroduceerd worden door een lid. Vrijdags is de sociëteit in principe dicht. Daarvoor in de plaats kan er op de weekendbar op Oele geborreld worden, en wordt de sociëteit vaak afgehuurd voor afstudeerborrels.

 

Wat bovendien kenmerkend is voor de sociëteit is de ongelakte bar. Dit is namelijk de grootste van de Benelux! Het grote voordeel aan een ongelakte bar is dat deze niet plakt als er iets te drinken omvalt. Deze zomervakantie wordt er hard geklust aan een nieuwe bar en een nieuwe vloer zodat er na de zomer weer heerlijk geborreld kan worden in dit monumentale pand. Zien we jou in de OWee ook aan het Ongelackt?