Structuur

CATEGORY
Structuur
ABOUT

Bij onze vereniging voel je je altijd op je plek. Sint Jansbrug is namelijk zo opgebouwd dat je altijd bij een groepering komt die bij je past. Al in het eerste jaar vorm je een jaarclub. Dit is een groep vrienden uit hetzelfde jaar die je zelf uitzoekt. Een jaarclub kan bestaan uit alleen jongens, alleen meisjes of allebei, dat is maar net wat jij wilt. Sint Jansbrug is de enige vereniging waar gemengde jaarclubs gevormd worden. Met je jaarclub kun je samen borrelen, organiseer en bezoek je feestjes, kun je een weekendje weg of in de zomer op vakantie gaan, of gewoon gezellig samen eten. Zo leer je elkaar goed kennen en vorm je vriendschappen voor het leven.

 

In je tweede jaar word je meegevraagd bij een gilde. Dit is een groep vrienden uit meerdere jaren die het leuk vindt wekelijks bij elkaar te komen om samen te eten en een drankje te doen. Daarnaast gaan ze een of twee keer per jaar op weekend en organiseren de meeste een kerstdiner en andere leuke activiteiten. Er zijn veel verschillende soorten gilden; zo heb je gilden die borrelen op woensdag en gilden die borrelen op donderdag. Je hebt gilden die houden van bier, gilden die houden van mixdrankjes en  gilden die houden van thee. Er zijn gilden die houden van voetbal kijken, gilden die houden van feestjes en gilden die houden van bier drinken op een zeilboot.
Het belangrijkste onderdeel van de vereniging bestaat uit alle commissies die iets organiseren, bouwen of ergens plannen voor maken. Veel leden vinden het leuk om bij een of meerdere commissies te gaan. Op deze manier beteken je niet alleen veel voor de vereniging, maar leer je ook heel nuttige dingen die later weer van pas kunnen komen. Daarnaast is een commissie natuurlijk gewoon heel erg gezellig!