Jaarclubs

12 vrienden voor het leven

In het eerste kwartaal van je Jansbrug-carrière vorm je je jaarclub. Deze bestaat uit 12 tot 14 mensen die zich in het zelfde jaar ingeschreven hebben. Hiermee creëer je een hechte band voor de rest van je studententijd en lang daarna. 

Jaarclubs

12 vrienden voor het leven

In het eerste kwartaal van je Jansbrug-carrière vorm je je jaarclub. Deze bestaat uit 12 tot 14 jongens en/of meisjes waarmee je een hechte band creëert voor de rest van je studententijd en lang daarna. Gedurende je tijd op Sint Jansbrug onderneem je veel met je club. 

Je eigen identiteit

jasje-dasje of een trui, alles mag

Door een jaarclubschildje te maken begin je een identiteit te vormen binnen de vereniging met je club. Deze zal aan de balk in de sociëteit komen te hangen tijdens de borrels. Dinsdagavonden zijn bij ons altijd bedoeld voor gezellige borrels met je jaarclub.

De meeste jaarclubs blijven voor jaren vrienden en gaan vaak met elkaar op vakantie of op andere uitjes. Ook organiseert bijna elke jaarclub wel een keer een zogenaamde “weekendbar”. Kortom, je jaarclub is een groep vrienden waarmee je lang optrekt en met wie je een eigen identiteit kan vormen.

Je eigen identiteit

jasje dasje of een trui, alles mag

Beginnend met een eigen identiteit te maken door een eigen schildje in elkaar te zetten, deze zal op een plekje in de sociëteit blijven hangen. Dinsdagavonden zijn bij ons altijd bedoelt voor gezellige borrels met je jaarclub.

Verder is alles aan jullie zelf, maar de meeste jaarclubs gaan jaarlijks op vakantie, organiseren zogenaamde ’weekendbarren’, geven 21-diners en gaan ook na hun studententijd nog elke 5 jaar op een grote vakantie (ookwel ’lustrumvakanties’ genoemd).